Aktiviteter med Kish i oktober

Daniel Kish kommer tilbake til Norge og vi har mange aktiviteter i oktober!

Lørdag 1. oktober: Kid Visioneers samling

  • Sted: Berg Skole, Oslo

  • Tid: 12.30 - 14.30

Les mer og meld dere på her: https://pameldinger.no/e/btvgds

Onsdag 5. oktober: Workshop i ekkolokalisering

  • Sted: Statped Gamle Hovseterv.3, Oslo

  • Tid: 19.00 - 21.00

Les mer og meld dere på her: https://pameldinger.no/e/qojtrs

Torsdag 6. -- tirsdag 11. oktober: Evenes syn- og mestringssenter

Daniel Kish og Thomas Tvedt er instruktører på familiekurs på Evenes syn- og mestringssenter. Arrangeres av Norges Blindeforbund - kurset er fulltegnet.

Søndag 9. oktober: Åpen Dialog med Daniel og Thomas for foreldre

Vi inviterer foreldre til blinde og svaksynte barn til et virtuelt interaktivt arrangement med Daniel Kish og Thomas Tvedt direkte fra Evenes syn- og mestringssenter.

Les mer og meld dere på her: https://pameldinger.no/e/crgfdg

Mandag 10. oktober: Åpen Dialog med Daniel og Thomas for blinde og svaksynte

Vi inviterer blinde og svaksynte til et virtuelt interaktivt arrangement med Daniel Kish og Thomas Tvedt direkte fra Evenes syn- og mestringssenter.

Les mer og meld dere på her: https://pameldinger.no/e/nharnl

Onsdag 12. oktober: No Limits: A Blind Man's Insight

Vi inviterer alle til et inspirasjonsforedrag med Daniel Kish på Litteraturhuset.

Les mer og meld dere på her: https://pameldinger.no/e/zqbrhn

Våre første Kid Visioneers samlinger er gjennomført!

Da jeg begynte på min utdannelse i ekkolokalisering og mobilitet hos Daniel Kish i 2018, var det spesielt ett mål jeg hadde for øye: Jeg ville gi blinde barn og ungdommer muligheten til å høre om og lære ekkolokalisering; slik jeg ikke hadde muligheten til.

Jeg har fått lov til å bidra med dette på flere arenaer de siste årene, og også nå gjennom vårt nyeste prosjekt "Kid Visioneers". Kid Visioneers er tenkt å være en læringsarena, så vel som en sosial arena, for blinde og svaksynte barn fra fem til femten år. Vi har nå gjennomført samlinger i Ålesund og Lørenskog, hvor flere barn og foreldre har vært til stede. På disse samlingene har vi lekt og lært mye med lyd. Vi har hørt forskjell på ekkoet som kommer fra en vegg og ekkoet som kommer fra et hjørne. Vi har snakket om at ekkolokalisering først og fremst er et fenomen som finnes i dyreriket🦇, og mennesker også kan bruke det i svært stor grad. Vi har fokusert på hvorfor det er viktig å gå med lang nok mobilitetstokk, og hvorfor det er viktig å begynne med stokk tidligst mulig.

Samtidig som vi har lært mye, har vi også hatt fokus på det sosiale samværet. Det å få møte andre som er i samme situasjon som en selv, er viktig, uansett hva situasjonen er. Det finnes svært få blinde i Norge, og desto viktigere blir det å fasilitere gode møteplasser for barn. Med disse samlingene håper vi å ha bidratt til å spre kunnskap om blant annet ekkolokalisering og bruk av mobilitetstokk, men også bidratt til å skape situasjoner hvor barn og voksne kan knytte vennskap og viktige forbindelser seg i mellom.

Vi ønsker å rette en spesiell takk til dere som kom og viser at det vi gjør faktisk betyr noe. Vi er også takknemlige for bidrag fra støtteordninger, organisasjoner, bedrifter og ikke minst privatpersoner. Uten deres økonomiske støtte hadde det vært vanskelig å gjennomføre dette. Vi er også veldig glad for at vi fikk være på Kurland skole og Valderøy skole, som åpnet gymsaler og ganger vi kunne være i.

De første Kid Visioneers-samlingene er nå overstått, og vi gleder oss til de neste!

PS! Som dere ser av et av bildene under, fikk vi også tid til en liten tur opp til Ålesunds Byfjell Aksla. Det var glatt, men vi holdt oss på beina hele veien.

⠝⠕ ⠇⠊⠍⠊⠞⠎


Med vennlig hilsen
Thomas
bildecollage

Synstolkning: Bilde-collage med 6 bilder. Viser Thomas som instruerer en liten gutt og klatrer i ribbevegg men en annen, samt står foran 3 gutter og snakker. Alle har Kid Visioneers gensere. Videre ser man Thomas som trener ekkolokalisering med en litt større gutt ved hjelp av et brett og et annen hvor han triller en ball med lyd. Til sist Thomas som står på et utkikkspunkt med Ålesund bakgrunnen. Han har stokken høyt over hodet og smiler.

Vi har fått ny logo

Liten gutt med ryggen til og dame som smiler til han.

Vi skifter logo slik at vi får et enda tydeligere symbol som også er mer likt våre søsterorganisasjoner Visioneers org og Visioneers Austria. Vi kommer til å savne både han som sykler og ekkolokaliserer og hun som ekkolokaliserer og spiller fotball, men filosofien vår om «no limits» er den samme.

Den nye logoen viser silhuetten av en mann med lang stokk og ryggsekk. Rundt han er det ringer som skal illustrere ekko. Mannnen er i sort og ringene i grå farge. Under mannen står det Visioneers Norway stort i lys blå tekst. Under denne teksten i grå tekst står det Norway - Norge. Bakgrunnen er hvit.

Sjekk ut vår Facebook-side for å være med på en konkurranse hvor du kan vinne en knall gull og synlig t-skjorte med vår nye logo på som vist på bilde (liten gutt med ryggen til og dame som smiler til han. Begge har gule Visioneers Norway t-skjorter med hhv BLIND og LEDSAGER trykket øverst på t-skjorten).

Hør sesong 2 i podkastserien vår!

Endelig er vi ute med den andre sesongen i vår podkastserie! Nok en gang har vi fått med oss Daniel Kish, og spilt inn fire nye episoder med ham. Kan en egentlig ekkolokalisere når det snør? Hvordan kan du selv videreutvikle dine egne ferdigheter i ekkolokalisering og mobilitet? Hvordan kan du som forelder i enda større grad bidra til å gi barnet ditt enda mer frihet? Dette er noen av spørsmålene som blir diskutert og besvart i de fire nye episodene, som du finner her på nettsiden vår.

Gå til Podkast på menyen, og les mer.

Velkommen til Visioneers.no!

Vi er stolte over å kunne lansere våre egen hjemmeside!

En stor takk må rettes til Lars Bjørndal som har designet siden og kommet med mange gode innspill.

Her deler vi mye nyttig informasjon og dere kan lese om hvem vi er og hva vi står for. Husk også å følge oss på Facebook, spesielt dere som er interessert i Kid Visioneers, da vi har en egen dedikert gruppe på Facebook for dette prosjektet.

Vi håper mange der ute får utbytte av siden vår, og vi hører gjerne fra dere!